Kantoren

stadhuis_AlphenadRijn

Project Verbouwing ivm Herhuisvesting Stadhuis
Werkgever -
Opdrachtgever Gemeente Alphen aan den Rijn
Architect C4ID interieurarchitecten

De gemeenten Boskoop, Rijnwoude en Alphen aan den Rijn gaan per 1 januari 2014 samen verder onder de naam Alphen aan den Rijn. De dienstverlening wordt samengevoegd in het huidige stadhuis van Alphen aan den Rijn. Om dit mogelijk te maken, ondergaat het pand een gedeeltelijke verbouwing en wordt de inrichting aangepakt om onder andere 150 extra werkplekken te creëren, flexwerken mogelijk te maken en het klimaat te verbeteren. Bij dit interessante project is De Haan Consult als toezichthouder ingezet.

HuisvandeStad

Project Nieuwbouw Huis van de Stad
Werkgever gemeente Gouda
Opdrachtgever -
Architect Soeters Van Eldonk architecten

Voor de nieuwbouw van dit 15.500 m2 grote gemeentehuis is André de Haan namens de gemeente Gouda ingezet als bouwkundig adviseur. Hij nam de bewaking op zich van de kwaliteit, planning, het budget en de begeleiding voor de nazorg. Binnen dit project van 11 bouwlagen vielen ook de integratie van het inbouwpakket, audio-visuele installatie, kantoortuinen en WKO-installatie.

 

Atlantic-huis

Project Restauratie/renovatie Atlantic Huis te Rotterdam
Werkgever HD Projectrealisatie
Opdrachtgever HD Projectrealisatie / Van Herk Groep
Architect HD Projectrealisatie

Het Rijksmonument Atlantic Huis onderging een transformatie van voormalig bedrijfsverzamelgebouw naar 56 koopwoningen en een aantal kantoorruimten. Ook de parkeergarage moest aangepakt worden en het hele gebouw kreeg aansluiting op een WKO-installatie. André de Haan nam het projectmanagement en de directievoering op zich. Hij hield zich bezig met budget, planning, aanbesteding, contractering, begeleiding verkooptraject en koopovereenkomsten.

 

Dexia

Project Nieuwbouw Dexia Bank Nederland te Amsterdam
Werkgever BOAG
Opdrachtgever Amplan Vastgoed
Architect Hellmuth, Obata + Kassabaum

André de Haan heeft het projectmanagement en de directievoering op zich genomen bij dit project van 22.500 m2 over 20 bouwlagen. Het ging hier om een landmark voor de passagiersterminal aan het IJ, die werd voorzien van kantoortuinen en een dealingroom. In de kelder is de WKO-installatie geplaatst en op de begane grond loopt een rijweg voor bussen en vrachtwagens onder de kantoortoren door.

 

SDUGB

Project Nieuwbouw Sdu/Grafisch Bedrijf te Den Haag
Werkgever BOAG
Opdrachtgever Romeyn Projectontwikkeling
Architect Kraaijvanger Urbis

De werkzaamheden bij de nieuwbouw van deze 17.000 m2 grote kantoor- en bedrijfsruimte bestonden uit projectmanagement en directievoering. Het langgerekte gebouw ligt in de as van de Maanweg en het aan de Binckhorstlaan gelegen kantoordeel kreeg een verticaal accent, in de vorm van een hoogbouw met acht lagen.

 

PWC

Project Nieuwbouw Price Waterhouse Coopers te Rotterdam
Werkgever BOAG
Opdrachtgever William Properties
Architect Kollhoff Architecten

Bij de nieuwbouw van deze beeldbepalende kantoortoren was een stevige directievoering nodig. De zeventien lagen tellende gevel is geheel met baksteen bekleed en de technische ruimtes op het dak zijn achter de doorgezette gevel aan het oog onttrokken.

 

 

Organon

Project Nieuwbouw kantoortoren Organon te Oss
Werkgever Architectenbureau Broekbakema
Opdrachtgever Schering-Plough (Organon) Oss
Architect Architectenbureau Broekbakema

Bij de nieuwbouw van de 10.000 m2 kantoorruimte en het restaurant werd de bouwvoorbereiding verzorgd. Tussen de relatief lage bedrijfsgebouwen vormt de nieuwe, ovale kantoortoren van veertig meter hoog een prachtige entree tot het bedrijventerrein.

 

 

Shell

Project Nieuwbouw ‘Mainstreet’ Shell te Rijswijk
Werkgever Architectenbureau Broekbakema
Opdrachtgever Shell International Exploration and Production Den Haag
Architect Architectenbureau van den Broek en Bakema

Bij dit project ging het om bouwvoorbereiding van een verbindende straat tussen verschillende gebouwen, die was voorzien van een klimaatgevel. Door middel van loopbruggen, trappenhuizen en liften ontsluit de 170 meter lange ruimte met zijn hoogte van 22 meter vier á vijf bouwlagen.