Publieke gebouwen

stadhuis_AlphenadRijn

Project Verbouwing ivm Herhuisvesting Stadhuis
Werkgever -
Opdrachtgever Gemeente Alphen aan den Rijn
Architect C4ID interieurarchitecten

De gemeenten Boskoop, Rijnwoude en Alphen aan den Rijn gaan per 1 januari 2014 samen verder onder de naam Alphen aan den Rijn. De dienstverlening wordt samengevoegd in het huidige stadhuis van Alphen aan den Rijn. Om dit mogelijk te maken, ondergaat het pand een gedeeltelijke verbouwing en wordt de inrichting aangepakt om onder andere 150 extra werkplekken te creëren, flexwerken mogelijk te maken en het klimaat te verbeteren. Bij dit interessante project is De Haan Consult als toezichthouder ingezet.

 

HuisvandeStad

Project Nieuwbouw Huis van de Stad
Werkgever gemeente Gouda
Opdrachtgever -
Architect Soeters Van Eldonk architecten

Voor de nieuwbouw van dit 15.500 m2 grote gemeentehuis is André de Haan namens de gemeente Gouda ingezet als bouwkundig adviseur. Hij nam de bewaking op zich van de kwaliteit, planning, het budget en de begeleiding voor de nazorg. Binnen dit project van 11 bouwlagen vielen ook de integratie van het inbouwpakket, audio-visuele installatie, kantoortuinen en WKO-installatie.

 

Vrouwetoren-1

Project Restauratie Vrouwetoren te Gouda
Werkgever gemeente Gouda
Opdrachtgever -
Architect -

De gevel van de 38 meter hoge Onze Lieve Vrouwetoren in Gouda moest gerestaureerd worden en ook de fundering onderging herstelwerkzaamheden vanwege scheefstand. De hoofdtaak bij dit Rijksmonument uit de 14 eeuw lag vooral bij de bouwvoorbereiding.

 

 

Goudse-Schouwburg

Project Onderhoud Goudse Schouwburg te Gouda
Werkgever gemeente Gouda
Opdrachtgever -
Architect -

De werkzaamheden bestonden uit begeleiding en uitvoering van het MeerJaren Onderhoudsplan (MJOP). Het huidige theater is geopend in 1992. Het heeft een grote zaal met 813 plaatsen en een kleine zaal met 232 plaatsen. In 2011 werd de Goudse Schouwburg uitgeroepen tot Theater van het Jaar.

 

Bergsingelcomplex

Project Nieuwbouw Bergsingelcomplex te Rotterdam
Werkgever BOAG
Opdrachtgever -
Architect Kokon Architectuur & Stedenbouw

Dit complex bevat 137 woningen, een verdiepte parkeergarage en een wijkzorgcentrum van 2.450 m2 met een huisartsenpost en een apotheek. André de Haan verzorgde de bouwvoorbereiding. Het complex moest passen in het Liskwartier; één van de meest karakteristieke wijken van Rotterdam. Deze heeft zijn uitstraling te danken aan de brede historische singels en prachtige monumentale gevels.

 

Mövenpickhotel

Project Nieuwbouw hotel Mövenpick te Amsterdam
Werkgever BOAG
Opdrachtgever Amplan Vastgoed
Architect Claus en Kaan architecten

De werkzaamheden bij de bouw van dit 5-sterren hotel met 410 kamers en restaurant bestonden uit projectmanagement en directievoering. In het twintig verdiepingen tellende gebouw zijn ook een terras, meerdere keukens, conferentiezalen, een fitnessruimte, wellness en sauna`s te vinden.

 

 

drukkerij-Voortvaren

Project Renovatie/nieuwbouw voormalige drukkerij ‘Voortvaren’ te Den Haag
Werkgever Stedelijk Belang
Opdrachtgever Stedelijk Belang
Architect Architectenbureau Den Dulk

Voor de renovatie en bouw van 24 luxe koopmaisonnettes, ateliers, een parkeergarage en een theater nam André de Haan het projectmanagement en de directievoering op zich. In het gebouw zat in het verleden een drukkerij en de gemeente Den Haag wees dit beeldbepalende pand aan als project binnen Stadsvernieuwing. Samen met de besloten stadstuin en diverse daktuinen draagt het gebouw bij aan een verbetering van het woon- en werkklimaat in Den Haag.