Woningbouw

Atlantic-huis

Project Restauratie/renovatie Atlantic Huis te Rotterdam
Werkgever HD Projectrealisatie
Opdrachtgever HD Projectrealisatie / Van Herk Groep
Architect  HD Projectrealisatie

Het Rijksmonument Atlantic Huis onderging een transformatie van voormalig bedrijfsverzamelgebouw naar 56 koopwoningen en een aantal kantoorruimten. Ook de parkeergarage moest aangepakt worden en het hele gebouw kreeg aansluiting op een WKO-installatie. André de Haan nam het projectmanagement en de directievoering op zich. Hij hield zich bezig met budget, planning, aanbesteding, contractering, begeleiding verkooptraject en koopovereenkomsten.

 

Bergsingelcomplex

Project Nieuwbouw Bergsingelcomplex te Rotterdam
Werkgever BOAG
Opdrachtgever -
Architect Kokon Architectuur & Stedenbouw

Dit complex bevat 137 woningen, een verdiepte parkeergarage en een wijkzorgcentrum van 2.450 m2 met een huisartsenpost en een apotheek. André de Haan verzorgde de bouwvoorbereiding. Het complex moest passen in het Liskwartier; één van de meest karakteristieke wijken van Rotterdam. Deze heeft zijn uitstraling te danken aan de brede historische singels en prachtige monumentale gevels.

 

Binnenhoftoren

Project Nieuwbouw woontoren Binnenhof
Werkgever BOAG
Opdrachtgever OVG
Architect AGS Architekten en Planners

Voor de constructie van deze woontoren zette André de Haan zich in voor een gedegen bouwvoorbereiding. In totaal bevat de toren 101 senior woningen en 1.200 m2 aan commerciële ruimte. Voor auto’s zijn er op de 1e en 2e etage parkeerdekken gerealiseerd, die met een tweetal autoliften te bereiken zijn.

 

 

drukkerij-Voortvaren

Project Renovatie/nieuwbouw voormalige drukkerij ‘Voortvaren’ te Den Haag
Werkgever Stedelijk Belang
Opdrachtgever Stedelijk Belang
Architect Architectenbureau Den Dulk

Voor de renovatie en bouw van 24 luxe koopmaisonnettes, ateliers, een parkeergarage en een theater nam André de Haan het projectmanagement en de directievoering op zich. In het gebouw zat in het verleden een drukkerij en de gemeente Den Haag wees dit beeldbepalende pand aan als project binnen Stadsvernieuwing. Samen met de besloten stadstuin en diverse daktuinen draagt het gebouw bij aan een verbetering van het woon- en werkklimaat in Den Haag.